Smaken van de Wereld:
Marokkaanse Tajine met Kip en Citroen
Recept van de Maand
Bij reizen draait alles om het ontdekken van nieuwe plekken, culturen én smaken. Daarom delen wij elke maand een heerlijk recept uit een ander land. Zo kun je thuis al een voorproefje krijgen van de culinaire schatten die je op jouw volgende bestemming te wachten staan.
Onze rubriek “Smaken van de Wereld” neemt je mee op een culinaire reis. Elke maand zetten we een ander land in de schijnwerpers en delen we een recept dat je de unieke smaak van die bestemming laat proeven. Het even alsof je op vakantie bent, gewoon in je eigen keuken!
De kracht van Tiara
Marokkaanse Tajine met Kip en Citroen
De tajine is niet alleen een gerecht, maar ook een bijzondere aardewerken pan waarin langzaam gegaarde maaltijden worden bereid. In Marokko is het de ster van elke tafel, vaak gevuld met geurige combinaties van vlees, groenten en kruiden. Dit recept voor een Tajine met Kip en Ingelegde Citroen brengt een stukje Marokko naar jouw keuken.
Ingrediënten:
Voor 4 personen
- 4 kippendijen met bot
- 2 ingelegde citroenen (te vinden bij een Turkse of Marokkaanse supermarkt)
- 2 uien, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 kaneelstokje
- 200 ml kippenbouillon
- 100 gram groene olijven
- Bosje koriander, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Kruiden en aanbakken: Meng de kurkuma, gember, komijn, paprikapoeder, zout en peper in een kom. Wrijf de kippendijen in met het kruidenmengsel. Verhit de olijfolie in een tajine (of grote braadpan) en bak de kip aan beide kanten goudbruin. Haal ze uit de pan en zet apart.
- Aromatische basis: In dezelfde pan fruit je de ui en knoflook zachtjes tot ze glazig zijn. Voeg het kaneelstokje toe en laat de geuren vrijkomen.
- Tajine opbouwen: Leg de kip terug in de pan en voeg de bouillon toe. Snijd de ingelegde citroenen in partjes en voeg deze samen met de olijven toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 40-50 minuten zachtjes sudderen met de deksel op de pan.
- Afmaken: Strooi vlak voor het serveren de koriander over het gerecht. Serveer de tajine met warm Marokkaans brood of luchtige couscous.
Vragen? Laat het weten!
Een van onze ervaren reisspecialisten staat altijd voor je klaar. We zijn bereikbaar voor jou via verschillende kanalen.